Atlantica försäkringar

Atlantica är det i särklass största försäkringsbolaget inom båtförsäkringar i Sverige. För att få en rättvist beräknad försäkringspremie – och bästa tänkbara ersättning vid skada – bör man som båtägare välja Atlantica.

I princip alla försäkringsbolag i Sverige är beredda att försäkra privatägda båtar. Men ofta saknar de traditionella försäkringsbolagen sådan expertis som krävs för att värdera båten och därmed beräkna försäkringspremien på ett sanningsenligt sätt. Det kan således hända att Atlantica inte alltid är billigast, men å andra sidan är fördelarna med bolaget följande:

  • Man kan enkelt beräkna sin försäkringspremie online genom att ange båtmodell.
  • Försäkringens personal har gedigen kunskap om olika båtmodeller.
  • Den som har en bra kajplats och adekvat säkerhetsutrustning kan räkna med väl tilltagna rabatter hos Atlantica.
  • Hos Atlantica kan man teckna tilläggsförsäkringar för båtar med exklusiv motor. På så sätt kan man få ut utökade skadebelopp vid maskinskada.
  • Möjlighet att göra skadeanmälan online.
  • Assistansförsäkring i form av ett tilläggskydd ifall något oväntat skulle hända ute på sjön, t.ex. vid akut bensinstopp.

Atlanticas villkor återfinns på hemsidan

De exakta försäkringsvillkoren för Atlanticas båtförsäkringar kan läsas i sin helhet på hemsidan (atlantica.se). På hemsidan återfinns även en tydlig rabattabell med information om vilken typ av säkerhetsutrustning och stöldmärkning som berättigar en rabatterad försäkringspremie. Som framgår av hemsidan kan den som uppfyller majoriteten av kraven spara en rejäl slant i förhållande till premiens utgångspris.