Folksam

Folksam är ett av de äldsta och största försäkringsbolagen i landet och har huvudkontor på fashionabla Södermalm. Folksam erbjuder såväl sakförsäkringar och livförsäkringar inom ramen för ett försäkringskollektiv som ägs av kunderna.

I egenskap av landets ledande försäkringsbolag erbjuder Folksam såväl företagsförsäkringar som privatförsäkringar inom en rad olika områden. Som privatperson kan man bland annat teckna följande försäkringsskydd hos Folksam:

  • Bilförsäkringar – dessa kan tecknas direkt på hemsidan. Här finns även en översiktlig informationsspalt som informerar om vilka mängdrabatter man som kund är berättigad till.
  • Hemförsäkringar för alla typer av bostäder. En hemförsäkring från Folksam innehåller alltid ett reseskydd.
  • Utökat resskydd för den som t.ex. vill vara borta i mer än 45 dagar. För 20 kronor i månaden blir man bland annat befriad från självrisk och får fördelar som ersättningsresa vid sjukdom, liksom krisbehandling.
  • Djurförsäkringar – Folksam är t.ex. ledande inom hundförsäkringar.
  • Personförsäkringar – till denna försäkringskategori hör i första hand livförsäkringar, studentförsäkringar (utlandsstudieförsäkringar) och seniorförsäkringar.
  • Övriga fordonsförsäkringar såsom MC-försäkringar, snöskoterförsäkringar, husbilsförsäkringar och samlarförsäkringar (även kallade entusiastförsäkringar).

Särskilda idrottsförsäkringar från Folksam

Folksam är unik i sitt slag i det avseendet att företaget erbjuder försäkringsskydd för både elitidrottare och vanliga motionärer, som då och då deltar i evenemang som Vasaloppet, Lidingöloppet och Tjejmilen. Till denna försäkringskategori hör även en särskild utförsåkarförsäkring, som kan tecknas av dem som åker iväg på skidsemester och vill skydda sig mot olyckor som inträffar i skidsportanläggningar och liftar. För denna försäkring utgår ingen självrisk.