Bästa bilförsäkringen

Den bästa bilförsäkringen bör dels ha låg försäkringspremie, dels erbjuda ett fullgott skydd. Försäkringsbolagets behandlingsprocess i samband med olyckor – liksom värderingsförfarandet gällande skadad egendom – är lika viktiga variabler som premiebeloppet.

Den bästa tänkbara bilförsäkringen bör både erbjuda en låg försäkringspremie och samtidigt göra en generös värdering av skadad egendom. Tänk således på följande:

  • Försäkringsbolaget bör ha samarbete med alla större bilverkstäder så att du som försäkringstagare själv slipper lägga ut pengar för skadan. Pengar, som du senare själv måste driva in genom att visa upp kvitton för försäkringsbolaget.
  • Läs onlinerecensioner från tidigare kunder gällande hur generösa värderingar försäkringsbolaget brukar göra. I de fall en bil totalförstörs ska försäkringsbolaget inte bara betala ut ett schablonbelopp, utan även ta hänsyn till dyr extrautrustning. Var alltid beredd att uppvisa inköpskvitton i original ifall du behöver gå in i en förhandlingssituation.

Regelbunden justering av bilförsäkringspremien

Tänk på att en stor andel försäkringsbolag försöker locka kunder med en låg premie, som sedan förblir konstant. Detta trots att bilen minskar i värde och de facto inte skulle kosta lika mycket för försäkringsbolaget att ersätta. Försäkringsbolagen brukar argumentera att reservdelspriserna och arbetskraften inte avviker särskilt mycket mellan nya och gamla bilar; ett argument som inte stämmer, då försäkringsbolagen brukar vara mindre noga med att tillhandahålla reservdelar i originalutförande – åtminstone i fråga om äldre bilar.